Een bestand, map of bedreigingstype uitsluiten van scannen

Een bestand, map of bedreigingstype uitsluiten van scannen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Ga nar BeveiligingsinstellingenUitzonderingen en acties op detectie van objecten.
  4. Klik op de koppeling Uitzonderingen beheren om het venster Uitzonderingen te openen.
  5. Klik op de knop Toevoegen.
  6. Voeg op een van de volgende manieren een uitzondering toe:
    • Klik op Bladeren en selecteer de map of het bestand dat u wilt uitsluiten van scannen. Klik op de knop Selecteren.
    • In het veld Bestand of map voert u de volledige naam of het masker van het bestand of de map in.
    • In het veld Object voert u de volledige naam of het masker van het dreigingstype in overeenstemming met de Kaspersky-classificatie van gedetecteerd object.
    • Als u beide velden invult Bestand of map en Object, dan wordt het opgegeven bestand of de map niet gescand voor het opgegeven type dreiging.
    • Voer in het veld Bestandshash de hash in als u wilt dat bestanden worden uitgesloten van scannen door hun hashes.
  7. Schakel de selectievakjes uit voor beveiligingscomponenten waarop de uitzonderingregel niet van toepassing mag zijn. Voer een opmerking in als u dat wenst.
  8. Selecteer de status Actief voor de regel en klik op Toevoegen.

Opgegeven objecten worden uitgesloten van scannen.

Zie voor details van de instellingen het venster Uitzonderingen en acties op detectie van objecten